Potwierdzanie wyłączania/ponownego uruchamiania/wylogowania w Ubuntu 9.04

Opublikowano: 04.05.2009 | Kategoria: Linux | Tagi: , , | Brak komentarzy »

Nowość, która niektórym nie odpowiada – okienko z odliczaniem, gdy chcemy uruchomić ponownie system, logować się czy też zakończyć pracę komputera. Łatwo jednak owo dodatkowe kliknięcie wyłączyć.

Okienko potwierdzające wylogowanie z Ubuntu 9.04

Procedura:
1. Klikamy prawym klawiszem myszki na nasz login w prawym-górnym rogu ekranu.
2. Wybieramy: Preferencje.

Przejście do okna preferencji przełącznika użytkowników
3. W okienku Preferencje przełącznika użytkowników odznaczamy haczyk przy linijce Wyświetlanie okien dialogowych potwierdzania wylogowania, ponownego uruchomienia i wyłączenia komputera.

Okno w Gnome - Preferencje przełącznika użytkowników



Skomentuj

Aby uatrakcyjnić czy też wzbogadzić swój komentarz o linki lub typografię, możesz wykorzystać następujące tagi XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>