Potwierdzanie wyłączania/ponownego uruchamiania/wylogowania w Ubuntu 9.04

Opublikowano: 04.05.2009 | Kategoria: Linux | Tagi: , , | Brak komentarzy »

Nowość, która niektórym nie odpowiada – okienko z odliczaniem, gdy chcemy uruchomić ponownie system, logować się czy też zakończyć pracę komputera. Łatwo jednak owo dodatkowe kliknięcie wyłączyć.

Okienko potwierdzające wylogowanie z Ubuntu 9.04

Procedura:
1. Klikamy prawym klawiszem myszki na nasz login w prawym-górnym rogu ekranu.
2. Wybieramy: Preferencje.

Przejście do okna preferencji przełącznika użytkowników
3. W okienku Preferencje przełącznika użytkowników odznaczamy haczyk przy linijce Wyświetlanie okien dialogowych potwierdzania wylogowania, ponownego uruchomienia i wyłączenia komputera.

Okno w Gnome - Preferencje przełącznika użytkowników